Պիցցա լոլիկով և պղպեղով
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
խմորի համար` 1 եղանակ` 250 գ. ալյուր, կես թ/գ խմորիչ, աղ, 50 գ. ջուր, 50 գ. մարգարին(ըստ ցանկության)
2 եղանակ` 250 գ. ալյուր, 1-2 ձու, 50 գ. կաթ կամ ջուր, կես թ/գ սոդա
ձևավորման համար`1-2 լոլիկ, պանիր(ցանկալի է հոլանդական), 1 կանաչ պղպեղ
Պատրաստման եղանակը`
Նշված բաղադրիչները խառնում ենք իրար, պատրաստում ենք խմորի մեծ գունդ, այդ գունդը բացում ենք տարայի չափով և 2-3 րոպե պահում ենք ջեռոցում: Հանելուց հետո սկսում ենք ձևավորելը:
Սկզբում ավելացնում ենք մանր կտրատած կամ քերիչով անցկացրած պանիրը (հոլանդականի դեպքում այն եփելուց հալչում է):
Այնուհետև բարակ շերտերով կտրատում ենք լոլիկը և դնում պանիրի վրա:
Այս ամենը դնում ենք ջեռոց և պահում 2-3րոպե ներքևում և 3-4 րոպե վերևում:
Հանելուց հետո վրան շարում ենք նախորոք կտրատած կանաչ պղպեղը և կտրատում:
Բարի ախորժակ
|