Վերցնել թզի դեղին տեսակը, լավ լվանալ, կտրել կոթունները և պատաեաքաղով երկու կողմից ծակել: Վերցնել 1 կգ. թուզ, 1 կգ. շաքարավազ և 1 բաժակ ջուր: Ընդհանուր սոկի վրա ավելացնել կես բաժակ ավել ջուր: Հեռացնել սոկը և հովացնել, ապա նոր պաղ վիճակում լցնել թուզը սոկի մեջ: Բայց դնել շատ մարմանդ կրակի վրա: Թուզը շատ սիրում է զբաղվել իրենով եփելու ժամանակ: Եփել կես ժամ, նորից հովացնել, նորից եփել, նորից հովացնել: Հովանալուց հետո մի հատ էլ եփել ու ստուգել, եթե սոկը արդեն քաշվել է թզի մեջ, վերցնել կրակից և լավ սառեցնել: Սառելուց հետո լցնել բանկաները: