Հինգշաբթի, 31.07.2025, 08:31

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Բալի մուրաբա
Բալի մուրաբա

Պատրաստման առաջին եղանակ`
1 կգ. բալ, 1.5 կգ. շաքարավազ, 150-200 գ. ջուր   
Բալերը ընտրել, պոչերը հեռացնել, սառը ջրով լավ լվանալ, լվալուց հետո կորիզները հեռացնել, կարելի է նաև կորիզներով: Պտուղները լցնել պատրաստի շաքարաջրի մեջ, թույլ կրակի վրա եփել մինչև պատրաստ լինելը: Փրփուրը հավաքել վերջում: 

Երկրորդ եղանակ` 
1 կգ. բալ, 1.5 կգ. շաքարավազ, 2-2.5 բաժակ ջուր
Բալը լվանալ, կորիզները հանել, լցնել թասի մեջ, ավելացնել շաքարավազ և թողնել 2-3 ժամ: Հետո լցնել քաղցրաջուրը և եփել սկզբում թույլ կրակին, ապա ուժեղ կրակի վրա` սա կրկնել 2-3 անգամ: Եթե բալը եփվում է կորիզով, այն կարելի է ծակծկել և վրան լցնել տաք քաղցրաջուր, եթե կորիզով չէ ծակծկելու կարիք չկա: Թողնել 3-4 ժամ հետո նորից եփել:

Երրորդ  եղանակ` 
1կգ. կորիզները հանած բալին 1.5 կգ. շաքարավազ,
 Առանց կորիզի բալի մուրաբա եփելու համար հասած բալի կորիզները հանել, լավ լվացած և եռացրած ջրով պարղաջրած տարաների մեջ շերտ-շերտ լցնել բալը և շաքարավազը:
 Տարաների վրա դնել կափարիչները 20-30 րոպե ջերմամշակել և փակել:
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (01.10.2013)
Դիտումներ: 3289 | Տեգեր: բալի, մուրաբա | - Վարկանիշ -: 5.0/1

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]