Հինգշաբթի, 02.05.2024, 09:37

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Սմբուկի(բադրիջան) մուրաբա
Սմբուկի(բադրիջան) մուրաբա

Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ մաքրած սմբուկ, 1.5 կգ. շաքարավազ, 400 գ. ջուր, 5 հատ մեխակ, 5-8գ. դարչին

Պատրաստման եղանակը` 
   5-6 սմ երկարությամբ մանր սմբուկների կեղևը մաքրել, լցնել սառը կրաջրի մեջ, թողնել 40 րոպե, լավ լվանալ, լցնել քամիչի վրա որ չորանա: 5-7 րոպե եփել եռացող ջրի մեջ, այնուհետև ջուրը թափել: Սմբուկը նորից սառեցնել: Լցնել շաքարաջրի մեջ, եփել 30-35 րոպե, որից հետո 2-5 ժամ պահել զով տեղ, այսինքն պաղեցնել: Նույնը կրկնեկ երեք անգամ: Դրանից հետո նոր եփել մինչև պատչաստ լինելը, եփելու ժամանակ դնել փոքրիկ մառլյայի տոպրակ մեջը մեխակ և դարչին: Եփելուց հետո տոպրակը հանել, սառեցնել ու լցնել բանկաների մեջ:
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (01.10.2013)
Դիտումներ: 5544 | Տեգեր: բադրիջան, սմբուկով, մուրաբա | - Վարկանիշ -: 3.0/1

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]