Սմբուկի(բադրիջան) մուրաբա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
1 կգ մաքրած սմբուկ, 1.5 կգ. շաքարավազ, 400 գ. ջուր, 5 հատ մեխակ, 5-8գ. դարչին
Պատրաստման եղանակը` 5-6 սմ երկարությամբ մանր սմբուկների կեղևը մաքրել, լցնել սառը կրաջրի մեջ, թողնել 40 րոպե, լավ լվանալ, լցնել քամիչի վրա որ չորանա: 5-7 րոպե եփել եռացող ջրի մեջ, այնուհետև ջուրը թափել: Սմբուկը նորից սառեցնել: Լցնել շաքարաջրի մեջ, եփել 30-35 րոպե, որից հետո 2-5 ժամ պահել զով տեղ, այսինքն պաղեցնել: Նույնը կրկնեկ երեք անգամ: Դրանից հետո նոր եփել մինչև պատչաստ լինելը, եփելու ժամանակ դնել փոքրիկ մառլյայի տոպրակ մեջը մեխակ և դարչին: Եփելուց հետո տոպրակը հանել, սառեցնել ու լցնել բանկաների մեջ:
|