Մոշի մուրաբա
Առաջին եղանակ`Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1 կգ մոշ, 1.5 կգ շաքարավազ, 1.5 բաժակ ջուր Առողջ մոշը մաքրել, թողնել քամվի: Պատրաստել օշարակ, լցնել մոշի վրա և 5-6 րոպե եփել, կրակից վերցնել, որոշ ժամանակ թողնել, երկրորդ անգամ եփել 8-10 րոպե և նորից 6-8 ժամ թողնել: Երրորդ անգամ եփել մինչև պատրաստ լինելը: Երկրորդ եղանակ` Ամանի մեջ հաջորդաբար լցնել մի շերտ մոշ, մի շերտ շաքարավազ, պահել 6-8 ժամ, հետո եփել 6-8 րոպե, թողնել մի քիչ հովանա, նորից եփել: Այսպես ընդհատումներով եփել այնքան, մինչև պատրաստ լինի: Գդալով չի կարելի խառնել: Կարելի է միայն թասը շարժել, որպեսզի պտուղները չվնասվեն:
|