Տորթ <<Սագի տոտիկներ>>
Անհրաժեշտ բազադրիչներ `
Խմորի համար` 80 գ. ալյուր, 70 գ. շաքարավազ, 2 հատ ձու
կրեմի համար` 125 գ. շաքարի փաշի, 150 գ. կարագ, 32 գ. սերուցք, 15 գ. կակաո, 10 գ. որևէ կոնյակ, կամ ռոմ, կամ վիսկի
Պատրաստաման եղանակը:
Ձուն հարել շաքարավազի հետ մինչև ծավալի մեջ մեծանա 3 անգամ: Հունցել ալյուրի հետ, լցնել կլոր կաղապարի մեջ և եփել 110-120 աստիճան ջերմության պայմաններում: Կրեմի համար շաքարի փոշին, սերուցքը և կարագը հարել մինչև որ փարթամ զանգված ստացվի, ավելացնել կակաոն և ոգելից խմիչքը (կարելի է նաև գինի օգտագործել): Սառած բիսկվիտային խմորը ծածկել շոկոլադի շերտով, եզրերին ցանել բիսկվիտային փշուրը, վրայից քսել մնացած կրեմը և դնել որևէ սառը տեղում:
|