Աղցան լոլիկով և խնձորով Պահանջվում է` 6 լոլիկ, 150գ. Կանաչ սոխ, 2 հատ պղպեղ, 1 խնձոր,
100 գ. Պանիր, 5 ճ/գ մայոնեզ, 1 պճեղ սխտոր, 1/2 թ.գ. շաքարավազ, 150 գ. Յոգուրտ, թարմ
սամիթ, աղ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը` Լոլոիկները լավ լվանալ և առանց մինչև վերջ
կտրելու յուրաքանչյուր լոլիկը բաժանել 8 մասի: Այնուհետև զամբյուղիկները տեղադրել ափսեի
մեջ, համեմել աղով, պղպեղով:
Պղպեղը և սոխը մաքրել: Սոխը կտրատել օղակ-օղակ, խնձորները` շերտերով,
պղպեղը և պանիրը ` խորոնարդաձև: Մթերքները միացնել իրար, ավելացնել լոլիկներից հեռացրած
միջուկը և լցոնել լելիկների կաղապարների մեջ:
Խյուսը պատրաստելու
համար հարկավոր է յոգուրտը և մայոնեզը հարել: Սխտորը մանրացնել, լցնել զանգվածի մեջ,
համեմել աղով, պղպեղով, շաքարավազով, կտրատած կանաչիով:
Ստացված խյուսը տարածել լոլիկների վրա և մատուցել:
|