Ապուր կարտոֆիլով և սպիտակ սնկով
|
Պահանջվում է՝ 500 գ թարմ սունկ, 700 գ կարտոֆիլ, 200 գ գաղար, մաղադանոսի 1 արմատ, 1 գլուխ սոխ, 2 ճ/գ սերուցքային կարագ, թթվասեր, դափնու տերև, սև պղպեղ, աղ։ |
Պատրաստման եղանակը՝ Սունկը մաքրել, լվաբալ, կտրատել, տապակել կարագով։ Այնուհետև վրան տաք ջուր լցնել, եռացնել մարմանդ կրակով 30 րոպե, ավելացնել խորանարդածև կտրատած կարտոֆիլը, մաղադանոսը, սոխը։
Զանգվածը համեմել աղով, պղպեղով, դափնեւ տերևով և եփել ևս 20-30 րոպե
Մատուցելիս ապուրի մեջ ավելացնել կտրատած սամիթ, թթվասեր։
|