Երեքշաբթի, 07.05.2024, 22:33

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Թխվածքներ և տորթեր

Մեղրով անուշահաց (пряник)

Մեղրով անուշահաց (пряник)

Պահանջվում է՝ 4 բաժակ ալյուր, 1/2 բաժակ ջուր, 3 հատ ձու, 25 գ սերուցքային կարագ, 1 բաժակ մեղր, 1 ճ/գ դարչին, 1/2 թ/գ մանրացրած մեխակ,  1/2 թ/գ սոդա, 1 բաժակ նուշ

Պատրաստման եղանակը՝  Ջրի և մեղրի խառնուրդը դնել կրակի վրա և եռացնել։ Երբ մի փոքր հովանա, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, աղը, հաարած ձուն, կարագը, դարչինը, մեխակը և մանրացրած նուշը։ Բոլորը լավ խաւնել։ Խմորը դնել սեղանի վրա, մեծ քանակությամբ ալյուրով 1-1.5 սմ հաստոությամբ գրտնակել և կտրատել։ Դասավորել սառը տապակի վրաաա, նախապես ալյուր լցնել։ Թխել 210-220°C—ով ջեռուցում 15 րոպե։ 

Կատեգորիա: Թխվածքներ և տորթեր | Ավելացրեց: LUS (04.06.2014)
Դիտումներ: 1830 | Տեգեր: թխվածքներ | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Նման հոդվածներ:
Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]