Մեղրով անուշահաց (пряник)
|
Պահանջվում է՝ 4 բաժակ ալյուր, 1/2 բաժակ ջուր, 3 հատ ձու, 25 գ սերուցքային կարագ, 1 բաժակ մեղր, 1 ճ/գ դարչին, 1/2 թ/գ մանրացրած մեխակ, 1/2 թ/գ սոդա, 1 բաժակ նուշ |
Պատրաստման եղանակը՝ Ջրի և մեղրի խառնուրդը դնել կրակի վրա և եռացնել։ Երբ մի փոքր հովանա, աստիճանաբար ավելացնել ալյուրը, աղը, հաարած ձուն, կարագը, դարչինը, մեխակը և մանրացրած նուշը։ Բոլորը լավ խաւնել։ Խմորը դնել սեղանի վրա, մեծ քանակությամբ ալյուրով 1-1.5 սմ հաստոությամբ գրտնակել և կտրատել։ Դասավորել սառը տապակի վրաաա, նախապես ալյուր լցնել։ Թխել 210-220°C—ով ջեռուցում 15 րոպե։
|