Ապուր գազարով և մարոլով
| Պահանջվում է՝ 1 գազար, մաղադանոս, 2 ճ/գ սոխ, նեխուր, 1/3 գլուխ կաղամբ, 3 ճ/գ կանաչ ոլոռ, 200 գ մարոլ, 1 ճ/գ սերուցքային կարագ, 1 թ/գ շաքարավազ, աղ, 2 լ արգանակ։
|
Պատրաստմսն եանակը՝ Գաղարը, մաղադանոսը,
նեխուրը, կաղամբը բարակ շերտերով կտրատել, միացնել իրար, ավելացնել աղը, շաքարավազը
և խառնել, որից հետո շոգեխաշել մարմանդ կրակով՝
պարբերաբար խառնելով, որպեսզի մթերքները չայրվեն։ Շոգեխաշվող մթերքների մեջ
ավելացնել արգանակ, կաղամբ, կանաչ ոլոռ, մարոլի թերթերը։
Ապուրը եռացնել, լցնել մնացած բաժին արգանակը և շարունակել
եփել մինչև պատրաստ լինելը։
|