Չորեքշաբթի, 23.07.2025, 15:57

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Խնձորի մուրաբա
Խնձորի մուրաբա
 
Առաջին եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ խնձոր, 1.3 կգ շաքարավազ,  400 գ.ջուր
 
Դրախտային խնձորի մուրաբա եփելու համար, ընտրել առողջները , լվանալ, սուր փայտիկով կամ պատառաքաղով 6-8 տեղ ծակել: Քազցրաջուրը եռացնել, լցնել պտուղների վրա, փողնել 1 օր: Հաջորդ օրը լցնել այլ ամանիմեջ և եռացնել, լցնել խնձորների վրա, եփել մինչև պատրաստ լինելը
 
Երկրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
  1 կգ խնձոր, 1.3 կգ շաքարավազ,  400 գ.ջուր 
 
Ընտրել նույն չափի խնձորներ, լվանալ սառը ջրով, բայց պոչերը չպոկել 6-8տեղ սուր փայտիկով կամ պատառաքաղով ծակել:Պատրաստել շաքարաջուր, եռացնոլ և լցնել խնձորների վրա, 1 օր պահել: Հաջորդ օրը շաքարաջուրը դատարկել ուրիշամանի մեջ, եռացնել և նորից լցնել խնձորների վրա, պահել այդպես 2 օր, որից հետո եփել մարմանդ կրակի վրա, հենց պատրաստ եղավ հավաքել վրայի փրփուրը:
 
Երրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
  Մաքրել խնձորները, կեղևը հանել, կտրատել, լցնել եռման ջրի մեջ, թողնել 5-10 րոպե, հանել ու անմիջապես ասռը ջրով սառեցնել
Պատրաստել շաքարաջուրը 1 կգ խնձորին 5 բաժակ շաքարավազ, 2 բաժակ ջուր, խնձորները լցնել մեջը, թողնել 3-4 ժամ ապա եփել:
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (02.10.2013)
Դիտումներ: 3002 | Տեգեր: մուրաբա, խնձորի | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]