Առաջին եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
1 կգ խնձոր, 1.3 կգ շաքարավազ, 400 գ.ջուր
Դրախտային խնձորի մուրաբա եփելու համար, ընտրել առողջները , լվանալ, սուր փայտիկով կամ պատառաքաղով 6-8 տեղ ծակել: Քազցրաջուրը եռացնել, լցնել պտուղների վրա, փողնել 1 օր: Հաջորդ օրը լցնել այլ ամանիմեջ և եռացնել, լցնել խնձորների վրա, եփել մինչև պատրաստ լինելը
Երկրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
1 կգ խնձոր, 1.3 կգ շաքարավազ, 400 գ.ջուր
Ընտրել նույն չափի խնձորներ, լվանալ սառը ջրով, բայց պոչերը չպոկել 6-8տեղ սուր փայտիկով կամ պատառաքաղով ծակել:Պատրաստել շաքարաջուր, եռացնոլ և լցնել խնձորների վրա, 1 օր պահել: Հաջորդ օրը շաքարաջուրը դատարկել ուրիշամանի մեջ, եռացնել և նորից լցնել խնձորների վրա, պահել այդպես 2 օր, որից հետո եփել մարմանդ կրակի վրա, հենց պատրաստ եղավ հավաքել վրայի փրփուրը:
Երրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
Մաքրել խնձորները, կեղևը հանել, կտրատել, լցնել եռման ջրի մեջ, թողնել 5-10 րոպե, հանել ու անմիջապես ասռը ջրով սառեցնել
Պատրաստել շաքարաջուրը 1 կգ խնձորին 5 բաժակ շաքարավազ, 2 բաժակ ջուր, խնձորները լցնել մեջը, թողնել 3-4 ժամ ապա եփել: