Խյուս - ապուր «Ռումինական»
|
Պահանջվում է՝ 3 լ ջուր, 7-8 հատ կարտոֆիլ, 1 գլուխ սոխ, 1 ձվի դեղնուց, 1 ճ/գ թթվասեր, սերեւցքային կարգ, մաղադանոս, աղ |
Պատրաստման եղանակը՝ Կարտոֆիլը մաքրել, շերտ—շերտ կտրատել։ Սոխը կտրատել կիսաօղակներով ։ Բանջարեղենները 30 րոպե եփել աղով համեմված ջրի մեջ, ապա եփած բանջարեղեններն անցկացնել մաղով, որից հետո բացել արգանակով, եռացնել։
Ձվի դեղնուցը հարել թթվասերով, աստիճանաբար լցնել ապուրի մեջ։ Այնուհետև լցնել 1 կտոր կարագ և կանաչին։
Սովորաբար այս ուտեստը մատուցում են տապակած հացի շերտերսվ։
|