Սնկով պիցցա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
Խմորի համար ` 2 բաժակ ալյուր, 200 գ. կարագ, 200 գ. թթվասեր, աղ
Ձևավորման համար ` 300 գ. սունկ, 2-3 գդալ ձեթ կամ յուղ` սունկը տապակելու համար, 2-3 ձու, 50 գ. կաթ, 1 ճ/գ լիմոնի հյութ, կտրատած կանաչի, 2 հատ սոխ, պղպեղ
Պատրաստման եղանակը `
Հունցել խմորը կարագով կամ ձեթով, թողնել 20 րոպե և փռել տապակի վրա (0.5-0.7 սմ հավասար չափով ): Երկար գոտու պես նույն խմորից պատրաստել և տապակի կողքերով շրջանակի մեջ առնել , վրան ձու քսել: Խմորի մակերևույթին հավասար լցնել առանձին տապակած ր ապա միախառնված սնկի և սոխի խճողակը: Ձվերը հարել, խառնել կաթի, կիտրոնի հյութի հետ, համեմել աղով և պղպղեղով, ավելացնել մանր կտրատած մաղադանոս: Ստացված զանգվածը ծածկել խճողակով, ապա եփել ջեռոցում:
|