Պիցցա տոնական
(4 բաժնեմասի համար)
|
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
250 գ. ալյուր, 4 ճ/գ ձիթապտղի ձեթ, 20 գ. խմորիչ, աղ, 3 հատ լոլիկ, կանաչ պղպեղ, 1 գլուխ սոխ, 1 հատիկ սխտոր, 50 գ. զեյթուն, 120գ. քերած պանիր
|
Պատրաստման եղանակը`
Խառնել ալյուրը 125 մլ. տաք ջրի, 2 ճ/գ ձեթի և մանրացրած խմորիչի հետ, ավելացնել աղ: Հունցել խմորը ապա ծածկել և թողնել 15 րոպե սենյակային ջերմաստիճանի պայմաններում:
Լոլիկները մաքրել, կտրատել մանր, կանաչ բիբարը և սխտորը նույնպես մանր կտրատել:
Ջեռոցը տաքացնել մինչև 225 աստիճան: Կրկին հունցե խմորը, փռել մեծ ուղղանկյուն տեսքով և տեղադրել ճարպապատած տարայի մեջ: Պատառաքաղով մի քանի տեղից այն ծակծկել և 10 րոպե թողնել ջեռոցի մեջ: Ապա վրան ձեթ քսել, այնուհետև վրան շարել բանջարեղենները, ցանել աղ, պղպեղ, պանիր, ապա ցողել մնացած ձեթով: Եփել 25 րոպե
Բարի ախորժակ
|