Ապուր «Համեղ»
|
Պահանջվում է՝ 5-6 կարտոֆիլ, 2 թարմ լոլիկ, 1 գազար, մաղադանոսի արմատ, 1 գլուխ սոխ, 2ճ/գ կարագ, 150 գ թթվասեր, աղ, պղպեղ, դափնու տերև, կանաչի |
Պատրաստման եղանակը՝ Եռացող արգանակի մեջ լցնել խորանարդաձև կտրատած կարտոֆիլը, եփել 10 րոպե, ապա ավելացնել մանր կտրատած, նախապես տապակած գազարը, մաղադանոսը և եփել մինչև պատրաստ լինելը։
Վերջում ավելացնել կտրատած լոլիկները, համեմել աղով, դափնու տերևով, և եռացնել։
Մատուցելիս կարելի է ավելացնել թթվասեր։
|