Սմբուկով
և մսով խավիար
| Կես կգ սմբուկը (բադրիջանը) խորովել, մաքրել կեղևից, տրորել մինչև խյուս դառնալը, աավելացնել ծեծած սխտոր, աղ, մեկ բաժակ քամած մածուն, խառնել, տարածել ակուտեղի վրա և ծածկել մսի խճողակով, որը պատրաստվում է հետևյալ կերպ. | հալած կարագի
մեջ տապակել կես կգ աղացած միս, ավելացնել թաղանթից մաքրած ու քերիչով անցկացրած 2
լոլիկ, լոլիկ չլինելու դեպքում՝ 1-2 գդալ տոմատի մածուկ և շարունակել եփել այնքան,
մինչև տապակվող խճողակի հեղուկը գոլորշիանա, այնուհետև շաղ տալ սև պղպեղ։
|