Մսով մակարոն
|
Մարմանդ կրակի վրա դնել, նախորոք լցրած ջուրը և եռացնել,ավելացնել աղ և մակարոն: Մակարոնը եփվելուց հետո չթողնենք քամենք, որ չհասնի փխլվելու աստիճանի: Մակարոնը թողնել քամիչի մեջ: |
Պատրաստենք միջուկը` 2-3 գլուխ ոչ շատ խոշոր կտրատած սոխ և 100 գ. կարագ, պատրաստել սոխորած, մսաղածով աղալ կես կգ միսը(ոչխարի կամ տավարի, ըստ ցանկության), լցնել աղ, սև պղպեղ և թարմ խառը կանաչի, այս բոլորը լցնել իրար վրա, և այնքան ժամանակ տապակել որ ջուր չմնա: Վերցնել ցածր եզրերով տարա կամ աման, մեջը շերտերավ լցնել մակարոնը, միսը, նորից մակարոնը, միսը, վերջում նորից մակարոնը և երկու հատ լավ հարած ձու լցնել մեր պատրաստածի վրա: Կտրատած 100 գ. կարագը և կլոր կլոր կտրատած լոլիկը դնել պատրաստածի վրա, զարդարելով այն և դնել ջեռոց, եփել մարմանդ կրակով, 20-30 րոպե: Նշված ժամանակը անցնելուց հետո հանել կտրատել տորթի նման,ամեն մի բաժնի մեջ զարդարենք մեկ լոլիկով, վարունգով և կանաչ տաքդեղով:
Բարի ախորժակ
|