Աղացաժ մսով և բրնձով քյուֆթա
|
Աղացած 1 կգ միսը, կես բաժակ լվացած բրինձը, մի քիչ մաղադանոս ու ռեհանը, մեկ հում ձուն, աղն ու պղպեղը խառնել իրար ու լավ հունցել: Հետո բաժանել ձեռքի մեծության կտորների և յուրաքանչյուր կտորին տալ երշիկի ձև, ապա եռացող ջրի մեջ եփել` ավելացնելով մի քիչ աղ: |
Եփելուց հետո շրջանաձև կտրաատել, հաստությունը վերցնել ճկույթ մատի հաստության չափով, այնուհետև թաթախել նախ ալյուրի, հետո ձվի մեջ ու տապակել յուղով:
Կարելի է մատուցել տապակած կարտոֆիլի կամ բրնձի փլավի հետ:
|