Նյութերը ենթաբաժնում: 17 Ցուցադրված նյութերը: 11-17 |
Էջեր: « 1 2 |
Դասավորել ըստ:
Ամսաթվի ·
Անվանման ·
Վարկանիշի ·
Մեկնաբանությունների ·
Դիտումների
|
Աղացած 1 կգ միսը, կես բաժակ լվացած բրինձը, մի քիչ մաղադանոս ու ռեհանը, մեկ հում ձուն, աղն ու պղպեղը խառնել իրար ու լավ հունցել: Հետո բաժանել ձեռքի մեծության կտորների և յուրաքանչյուր կտորին տալ երշիկի ձև, ապա եռացող ջրի մեջ եփել` ավելացնելով մի քիչ աղ: |
|
|
Պահանջվում է ` 2 բադրիջան, 4 լոլիկ, 100 գ ընկույզ, 1 գլուխ սոխ, բուսական յուղ, աղ |
|
|
Անհրաժեշտ բաղադրիչներ`
կոտլետի համար` 1 կգ տավարի կամ ոչխարի միս, 3 գլուխ սոխ, մեկ կապ խառը կանաչի` համեմ, մաղադանոս, ռեհան, տեր աղոթի, աղ, սև և կարմիր պղպեղ, կես հաց(հրազդան), 1 հատ ձու, խմելի սունելի, 100 գ. կարագ
Զարդարելու համար` լոլիկ, պղպեղ, գլուխ սոխ, վարունգ, կանաչի
|
|
|
Այս ճաշատեսակը պատրաստելու համար մեզ անհրաժեշտ է պատրաստել ֆարշը: Այն պատրաստելու համար վերցնում ենք 1 կգ միս, տավարի կամ ոչխարի ըստ ցանկության, 3-4 գլուխ սոխ, 2 հատ տաքդեղ, վրան ավելացնում ենք մի կապ խառը կանաչի, որի մեջ մտնում է մաղադանոս, համեմ, ռեհան և տեր աղոթի և այն անցկացնում ենք մսաղացով: |
|
|
Մարմանդ կրակի վրա դնել, նախորոք լցրած ջուրը և եռացնել,ավելացնել աղ և մակարոն: Մակարոնը եփվելուց հետո չթողնենք քամենք, որ չհասնի փխլվելու աստիճանի: Մակարոնը թողնել քամիչի մեջ: |
|
|
Վերցնել 1 կգ տավարի փափուկ միս, դանակով մի քանի տեղ ծակծկել, դնել կաթսայի մեջ, ավելացնել 3 լիտր սառը ջուր, աղ, սև պղպեղ` ըստ ճաշակի, 1 գլուխ կտրատած սոխ, մաղադանոս և դափնու երկու տերև, եռացնել մինչև միսը պատրաստ լինի: |
|
|
Վերցնել ոչխարի յուղալի միսը (կուրծքը կամ կողոսկրը), կտրատել և յուղւտ կողմը դեպի հատակը տեղավորել կավե լայնաբերան ամանի մեջ, վրան կտրատել 100-150 գ. կտրատած գլուխ սոխ: |
|
|