Տորթ Կիևյան
|
Պահանջվում է՝ կրեմի համար՝ 200 գ հարած կարագ, 250 գ խտացրած կաթ, 15 գ կակաո
խմորի համար՝ 10 ձու, 40 գ ալյուր, 1 բաժակ շաքարավազ, տապակած ընկույզ
|
Պատրաստման եղանակը՝ 10 ձվի լավ սառեցած սպիտակուցները հարել 1 բաժակ շաքարավազի հետ, մինչև որ ծավալը մեծանա 4-5 անգամ, ավելացնել տապակած ընկույզ, 40 գ ալյուր, զգուշորեն խառնել, դնել 2 շրջանաձև ստվարաթղթի վրա և մոտ 4-5 ժամվա ընթացքում չորացնել ջեռոցի մեջ 100 աստիճան ջերմության պայմաններում։
|