Խյուս-ապուր սնկով և լոբով
|
Պահանջվում է՝ 1.5 կգ սպիտսկ լոբի, 100 գ սերուք, սնկի արգանակ, 2 ձու, 2 ճ/գ սերեւցքային կարագ, 100 գ կանաչ ոլոռ, 100 գ թարմ սունկ, աղ |
Պատրաստման եղանակը՝ Լոբին մաքրել, լվանալ, մեկ գիշեր թողնել սառը ջրի մեջ, ապա վրան ջուր լցնել և եփել աղով համեմված ջրով մինչև պատրաստ լինելը։
Այնուհետև անցկացնել մաղով։ Ապուրը համեմել կարագով, սերեիցքեվ, ավելացնել նախապես եփած ոլոռը, սունկը, սնկի արգանակը։
Մատուցելիս կարելի է ավելացնել կտրատած կանաչի։
|