Կիրակի, 27.07.2025, 07:41

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Ձմերուկի կեղևի մուրաբա
Ձմերուկի կեղևի մուրաբա

Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ մաքրած կեղև, 1.5 կգ շաքարավազ, 400 գ ջուր, 1 տուփ վանիլին, 0.5 կիտրոնի հյութ
Կրաջուրը` 0.5 կգ չհանգած կիր, 5 լիտր սառը ջուր

Կեղևի կանաչ մասը հանել, ձևավորել դանակով 2-3սմ լայնուփյամբ կտրատել, լվանալ,  20 րոպե պահել կրաջրի մեջ:

 Կրաջրից հանել, սառը ջրով լվանալ, լցնել տաք ջրի մեջ, 5-10 րոպե եփել, լցնել քամիչի վրա, սառեցնել: Լցնել եռացող շաքարաջրի մոջ, 20-30 րոպե եփել, կրակից վերցնել, 2-3 ժամ պահել զով տեղում: Նորից եփել  20-30 րոպե և  2-3 ժամ պահել զով տեղ: Այնուհետև փույլ կրակի վրա եփել` մինչև պատրաստ լինեկը: Վերջում ավելացնել վանիլին և կիտրոնահյութ: 
 
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (04.10.2013)
Դիտումներ: 3190 | Տեգեր: մուրաբա, կեղևի, ձմերուկի | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]