Ձմերուկի կեղևի մուրաբա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1 կգ մաքրած կեղև, 1.5 կգ շաքարավազ, 400 գ ջուր, 1 տուփ վանիլին, 0.5 կիտրոնի հյութ
Կրաջուրը` 0.5 կգ չհանգած կիր, 5 լիտր սառը ջուր
Կեղևի կանաչ մասը հանել, ձևավորել դանակով 2-3սմ լայնուփյամբ կտրատել, լվանալ, 20 րոպե պահել կրաջրի մեջ: Կրաջրից հանել, սառը ջրով լվանալ, լցնել տաք ջրի մեջ, 5-10 րոպե եփել, լցնել քամիչի վրա, սառեցնել: Լցնել եռացող շաքարաջրի մոջ, 20-30 րոպե եփել, կրակից վերցնել, 2-3 ժամ պահել զով տեղում: Նորից եփել 20-30 րոպե և 2-3 ժամ պահել զով տեղ: Այնուհետև փույլ կրակի վրա եփել` մինչև պատրաստ լինեկը: Վերջում ավելացնել վանիլին և կիտրոնահյութ:
|