Կիտրոնի մուրաբա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1 կգ կիտրոն, 1.5 կգ շաքարավազ, 2 բաժակ ջուր
Կիտրոնի կեղևը բարակ շերտով հեռացնել այնպես որ սպիտակ շերտը չվնասվի, լցնել եռացրած ջրի մեջ, թողնել 20 րոպե, հետո լվանալ սառը ջրով և կորիզները հեռացնելով երկարությամբ կտրատել: Պատրաստել թանձր շաքարաջուր, կիտրոնը լցնել մեջը, եռացնել, կրակից վերցնել: 1 ժամ հետո շաքարաջուրը լցնել մեկ ուրիշ ամանի մեջ, եռացնել 10-15 րոպե և լցնել կիտրոնի վրա: Նույնը կրկնել ևս մեկ անգամ: Երրորդ անգամ եփել 20 րոպե:
|