Առաջին եղանակ` Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1 կգ. խաղող, 1.2 կգ. շաքարավաղ, 1 բաժակ ջուր Հատիկները ողկույզից մկրատով անջատել, լավանալ, 2-3 րոպե պահել 80 աստիճան պաղ ջրի մեջ, ապա հանել և անմիջապես սառեցնել: Պտուղներըը լցնել թասի մեջ, վրան եռացող շաքարաջուր լցնել և թույլ կրակի վրա եփել 20 րոպեից ոչ ավելի: 8-10 ժամ պահել զով տեղ, հետո 40 րոպե նորից եփել, հատիկները շաքարաջրից հանել, լցնել բանկաների մեջ, իսկ մնացած շաքարաջուրը նորից եփել 15 րոպե ու նոր լցնել բանկաների մեջ:
Երկրորդ եղանակ` Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1կգ. խաղող, 1կգ շաքարավազ, 2 բաժակ ջուր, 1թ/գ կիտրոնի աղ:
Վերցնել խաղողի պտուղները, ողկույզից առանձնացնել,ասեղով կորիզները հանել ու լավլվանալուց հետո լցնել սառը շաքարաջրի մեջ, և եփել մ ինչև պատրաստ լինելը:Վերջում ավելացնել 1թ/գ կիտրոնի աղ:
Երրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները`
1 կգ խաղող, 1 կգ շաքարավազ, 1 բաժակ ջուր Ընտրել խոշոր խաղողի հատիկները, ցանկալի է խաչաբաշ: Հատիկներն առանձնացնել լցնել տաք շաքարաջրի մեջ, ու պահել 30 րոպե: Եփել թույլ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը, վերջում ավելացնել մի քիչ վանիլին
|