Սառը բորշչ | Պահանջվում է ՝ 2 բազսւկ, 2 վարունգ, 2 ձու, կանաչ սոխ,1 ճ/գ շաքարավազ, թթվասեր, 2 ճ/գ ջուր, 1թ/գ կիտրոոոնի աղ, աղ՝ ըստ ճաշակի |
Պատրաստման եղանակը՝ հում բազուկը մաքրել, լվանալ սառը ջրով, բարակ շերտերոով կտրատել, ավելացնել շաքարավազը, կիտրոնի հյութը, վրան լցնել տաք ջուր։ Եփել մարմանդ կրակով 30 րոպե, ապա սառեցնել։ Թարմ վարունգը, կանաչ սոխը, պինդ խաշած ձուն միացնել իրար, լցնել բազուկի զանգվածի մեջ և մատուցել՝ ավելացնելով թթվասերը և կանաչին։
|