ՈՒրբաթ, 17.05.2024, 08:57

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բժշկություն

Նյութեը բաժնում: 22
Ցուցադրված նյութերը: 11-20
Էջեր: « 1 2 3 »

Որպես դողէրոցքի բուժամիջոց վերցնել  3 թ/գ բոված ու մանր աղացած սև սուրճ, 2 թ/գ սղկած ծովաբուկ 2 բաժակ ջրի մեջ լցնել ու եփել 20 րոպե: 
Ժողովրդական | Դիտումներ: 797 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 30.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

 Թութքով հիվանդներին բուժելու համար, անհրաժեշտ է հավաքել վայրի սնձի հասան պտուղները, լվանալ, քամել հյութը և ընդունել օրը 3 անգամ, քառորդ բաժակ:
Ժողովրդական | Դիտումներ: 9394 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 30.09.2013 | Մեկնաբանություններ (1)

Լյարդի և երիկամների համար - 1 ճ/գ մասուրի պտուղները լցնել էմալապատ տարայի մեջ և 200 մլգ եռացրած ջուրը փակել և նորից եռացնել 15 րոպե, սառեցնել սենյակային պայմաններում, 45 րոպե հետո քամել, ճզմել մնացորդը թափել, հետո վրան լցնել եռացրած 200մլգ տաք ջուր: 

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 5953 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 29.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

Լեղապարկի և երիկամների քարերի դեմ - վերցնել մեկ թարմ ձու, քցել սուրճի բաժակի մեջ և վրան քամել մեկ լիմոն, թողնել 4 օր մութ ու պաղ տեղ, սպիտակուցը լիմոնի հետ լուծվում է: 

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 9196 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 29.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

Փորկապություն - փարկապությամբ տառապողների համար առաջարկվում է հետևյալ դեղամիջոցները ` 

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 6802 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 29.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

Փորլուծություն - երեխաների և մեծահասայկների համար ` վերցնել հավի քարաճիկը, լվանալ ու չորացնել: Այնուհետև աղալ փոշու աստիճանի և ընդունել օրը 1-2 անգամ կեսական թեյի գդալ, գոկ ջրով: 

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 5158 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 27.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

Ստամոքսի գաստրիտ,  Ստամոքսախոց,   ստամոքսաբորբ,  բարձր թթվայնություն,  Հաստ աղիքի բորբոքում

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 9230 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 27.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

Դափնու տերևը օգնում է մրսածության, ռեվմատիզմի, հոդերի և գոտկատեղի ցավերի, մաշկային, մարսողական համակարգ հիվանդությունների դեպքում:

Ժողովրդական | Դիտումներ: 3601 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 27.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

 
Համեմունքները շատ վաղուց իրենց հիմնավոր տեղն ունեն մարդու կյանքում: Առանց համեմունքների դժվար է պատկերացնել որևէ խոհանոց: Նրնաք ճաշատեսակներին հաղորդում են ոչ միայն անկրկնելի համ ու հատ և լավացնում են մարսողությունը, այլև շնորհիվ իրենց կազմության մեջ մտնող վիտամինների և միկրոէլեմենտբերի ` օգնում են պայքարել հիվանդությունների դեմ

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 2012 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 26.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

 
10 գ. ճզմած սխտորի վրա լցնել 100 գ գոլ ջուր: Փակ ամանում թողնել 5-6 ժամ և քամել: Ստացված թուրմը տաքացնել 30-40 աստիճան և ողողել կոկորդը օրվա մեջ մի քանի անգամ, որը շատ օգնում է բորբոքմանը:

 

Ժողովրդական | Դիտումներ: 3271 | Ավելացրեց: LUS | Ամսաթիվ: 26.09.2013 | Մեկնաբանություններ (0)

1-10 11-20 21-22