Տորթ <<Մրջնանոց>>
|
Պահանջվում է
խմորի համար՝ 0.5 բաժակ թթվասեր, 0.5 բաժակ շաքարավազ, 200 գ ալյուր, 0.5 թ.գ. սոդա
կրեմի համար՝ 1 տուփ խտացրած կաթ, 200 գ կարագ, 1 բաժակ ընկույզ
|
Պատրաստման եղանակը՝ Նշված բաղադրամասերով պինդ խմոր պատրաստել, սոդան օգտագործել քացախի մեջ հանգցնելուց հետո։ Խմորը 2 ժամովդնոլ սառնարանը, այնուհետև աղալ, տապակի վրա բովել, սառեցնել, մանրացնել։ Ստացված զանգվածը խառնել կրեմի հետ, բլրաձև լցնել սկուտեղի վրա։ Երեսին շաքարի փոշի լցնել։
|