Տնային հալվա ընկույզով
| Պահանջվում է՝ 200 գ կարագ, ալյուր, 100 գ մանրացված ընկույզ, 100 գ շաքարավազ, վանիլին, |
Պատրաստման եղանակը՝ Թավայի մեջ լցնել 200 գ թարմ կարագ և դնել կրակին։
Հալվելուն պես գդալ-գդալ ավելացնել սպիտակ ալյուր և անընդհատ տրորելով, խառնել, ցանկալի
է փայտե գդալով։ Երբ զանգվածը արդեն պինդ է ու բաց դեղին երանգի, ավելացնել 100 գ մանրացրած
ընկույզ, խառնել, ավելացնել 100 գշաքարավազ, գդալի ծայրով վանիլին, աայս ամենը նորից
խառնել, տաք-տաք լցնել ափսեի մեջ, հարթեցնել, փախլավայաձև կտրատել և թողնել սառչի։
|