Ընկույզը մաքրել դնել ջուրը 10 օր, ամեն օր ջուրը երկու անգամ փոխել, լավ սևանալուց հետո դնել կրի մեջ, 1 օր թողնել կրաջրի մեջ հետո լավ լվանալ, պատառաքաղով ծակել 2 կողմից և դնել սառը ջրի մեջ, 1 օր թողնել ջուրը փոխելով: Հանել 100 հատին 50 գ. շիբով եփել 40 րոպե և թափել, լվանալ գոլ ջրով: Նորից եփել կես կգ շաքարավազով և նորից թափել: 100 հատ ընկույզին 2 կգ շաքարավազ վերցնել և 6 լիտր եփած ջուր: Եփել այնքան մինչև սոկը փորձելու ժամանակ մածուծիկ լինի: Վերջում մառլայի մեջ փոքրիկ կապել 20 հատ մեխակ, 10 հատ հիլ քցել եփվող մուրաբայի մեջ: Ամնենավաերջում լցնել երկու պտղունց լիմոնի աղ, պաղեցնել ընդհանուր մուրաբան, սոկը լցնել բանկաների մեջ քամելով:
Կրի պատրաստում`
600 ընկույզին 1 կգ կիր: Կրի վրա լցնել եփած ջուր, բերանը փակել: 1 ժամ հետո նոր լցնել ընկույզը, թողնենք մեկ օր կրի մեջ: