Ելակի մուրաբա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1կգ. ելակ, 1.2 կգ շաքարավազ, 100 գ. ջուր
Վերցնել ելակի առողջ պտուղները, տերևները մկրատով հեռացնել, պոչերը թողնել, յուրաքանչյուր ելակ հատիկ առ հատիկ պոչերից բռնելով թաթախել կոնյակի կամ օղու մեջ և պոչերը հեռացնել: Նախաապատրաստած պտուղները դասավորել թասի մեջ, պահանջվող շաքարավազի կեսը շաղ տալ վրան և 5-6 ժամ պահել սառը տեղ: Մնացած շաքարավազով օշարակ եփել, կրակից վերցնել, ավելացնել ելակն ու հյութը, թասը թեթևակի թափահարել և թույլ կրակի վրա եփել` մինչև պատրաստ լինելը: Փրփուրը հավաքել վերջում: Եթե ելակը շատ հլութալի է, 5-6 ժամ շաքարաջրի մեջ պահելուց հետո եփել առանց ջրի, միայն մնացած շաքարավազը ավելացնելուց հոտո:
|