ՈՒրբաթ, 17.05.2024, 07:23

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Ելակի մուրաբա
Ելակի մուրաբա

Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1կգ. ելակ, 1.2 կգ շաքարավազ, 100 գ. ջուր

  Վերցնել ելակի առողջ պտուղները, տերևները մկրատով հեռացնել, պոչերը թողնել, յուրաքանչյուր ելակ հատիկ առ հատիկ պոչերից բռնելով թաթախել կոնյակի կամ օղու մեջ և պոչերը հեռացնել: Նախաապատրաստած պտուղները դասավորել թասի մեջ,  պահանջվող շաքարավազի կեսը շաղ տալ վրան և 5-6 ժամ պահել սառը տեղ: Մնացած շաքարավազով օշարակ եփել, կրակից վերցնել, ավելացնել ելակն ու հյութը, թասը թեթևակի թափահարել և թույլ կրակի վրա եփել` մինչև պատրաստ լինելը: Փրփուրը հավաքել վերջում: Եթե ելակը շատ հլութալի է, 5-6 ժամ շաքարաջրի մեջ պահելուց հետո եփել առանց ջրի, միայն մնացած շաքարավազը ավելացնելուց հոտո: 
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (02.10.2013)
Դիտումներ: 2933 | Տեգեր: ելակի, մուրաբա | - Վարկանիշ -: 0.0/0

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]