Հինգշաբթի, 02.05.2024, 16:13

Ողջույն Հյուր | RSS

Գլխավոր էջ » Հոդվածներ » Բաղադրատոմսեր » Մուրաբաներ

Ծիրանի մուրաբա
Ծիրանի մուրաբա

Առաջին եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ ծիրան, 1 կգ շաքարավազ, 1.5 բաժակ ջուր

Խոշոր ծիրանները բաժանել 2 մասի, կորիզները հեռացնել, լավ լվանալուց հետո լցնելեռացող շաքարաջրի մեջ, և 2-3 րոպե եփելուց հետո  1 գիշեր փողնել սառը տեղ:Հաջորդ օրը եփել միբչև պատրաստ լինելը, որպեսզի մուրաբան ավելի բուավետ լինի կարելի է հետը  մի քանի կորիզի միջուկ քցել:


երկրորդ եղանակ
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ ծիրան, 1 կգ  շաքարավազ, 1 բաժակ ջուր, 3 կրաջուր

Ընտրել կիսահասած պտուղները մի քանի տեղից փայտիկներով ծակել լցնել կրաջրի մեջ, և թողնել 1 ժամ, դրանից հետո լավ լվանալ, լցնել շաքարաջրի մեջ, եփել թույկ կրակի վրա մինչև պատրաստ լինելը


երրորդ եղանակ`
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 
1 կգ խիրան, 1.3 կգ շաքարավազ, 400գ ջուր

Ծիրանները մի քանի տեղից ծակծկել,պատրաստել շաքարաջուր և լցնել ծիրանների վրա: Հաջորդ օրը շաքարաջուրը լցնել ուրիշ ամանի մեջ, եռացնել, լցնել ծիրանների վրա և թողնել, երրորդ օրը դնել կրակին և եփել մինչև պատրաստ լինելը:
Կատեգորիա: Մուրաբաներ | Ավելացրեց: LUS (02.10.2013)
Դիտումներ: 10080 | Տեգեր: մուրաբա, ծիրանի | - Վարկանիշ -: 1.0/1

Մեկնաբանություններն ընդամենը՝: 0
Մեկնաբանություններ ավելացնել կարող են միայն գրանցված անդամները
[ Գրանցում | Մուտք ]