Սպիտակ գլազուրով տորթ
|
Պահանջվում է՝ 400 գ սերուվքային կարագ, 400 գ շաքարավազ, 10 հատ ձու, 100 գ ալյուր, 1 հատ կիտրոն, 1 բաժակ ռոմ |
Գլազուրի համար՝ 200 գ շաքարավազ, 1 հատ ձվի սպիտակուց, 1 հատ միջին չափի կիտրոնի հյութ։ Գլազուրը պատրաստել սովորական ձևով։
Պատրաստման եղանակը՝ կարգը շաքարաբազի և դեղնուցի հետ տրորել մինչև սպիտակելը , ավելաացնել ալյուր, կիտրոնի տերև, ռոմ, զգուշորեն ավելացնել թանձր փրփուր դարցած սպիտակուցը։ Թխել կլոր կաղապարի մեջ մոտ 1 ժամ։
Պատրաստի տորթը սառեցնել և պատել սպիտակ գլազուրով։
|