Սև թթի մուրաբա
Անհրաժեշտ բաղադրիչները` 1 կգ. սև թութ, 1.5 կգ. շաքարավազ Սև թթի պոչերը հեռացնել, լցնել ամանի մեջ, վրան լցնել անհրաժեշտ շաքարի կեսը, և 5-6 ժամ պահել զով տեղ: Առաջացած հյութը դատարկել առանձին ամանի մեջ, ավելացնել մնացած շաքարավազը, եփել և թողնել սառչի: Սառած սոկի մեջ շատ զգույշ թութը լցնել, ամանը թափ տալ որպեսզի թութը հավասարաչափտարածվի շաքարաջրի մեջ և եփել մինչև պատրաստ լինելը: Վերջում փրփոիրը առանձնացնել:
|